Rafiki

Wanuri Kahiu

Kenia, Frankrijk, Nederland, Duitsland, Noorwegen, Libanon 2018, 83 min.

Fictie

Gesproken taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2019

“Goede Keniaanse meisjes worden goede Keniaanse echtgenoten,” maar Kena en Ziki verlangen naar meer. Ondanks de politieke strijd tussen hun families weigeren de meiden zich uit elkaar te laten drijven. Ze helpen elkaar om hun dromen te verwezenlijken, wat niet altijd gemakkelijk is in de conservatieve omgeving waarin ze leven. Wanneer de liefde tussen hen opbloeit, worden ze gedwongen te kiezen tussen hun geluk of hun veiligheid. 

'Afrobubblegum' noemt regisseur Wanuri Kahiu haar stijl, net als de productiemaatschappij waar ze medeoprichter van is. Het staat, in de woorden van de jonge maker zelf, voor “vrolijke, krachtige en frivole Afrikaanse kunst”. Net als de twee personages moest de film zelf ook nogal wat weerstand overwinnen toen die door de Keniaanse censors werd verboden. Kahiu vocht de beslissing aan en kreeg gelijk van het Keniaanse Hooggerechtshof. (Bron: IFFR) 

Synopsis

Credits

Officiële website: http://cinemien.nl/film/rafiki

Productie:

Hubert Bals Fonds

hbf@filmfestivalrotterdam.com

010 8909090

http://www.filmfund.nl/hubert_bals_fonds

Nederlandse distributie:

Cinemien

info@cinemien.nl

+31205776010 / +31205776020

www.cinemien.nl

World sales:

MPM Film

festival@mpmfilm.com; info@mpmfilm.com

+3158535712

www.mpmfilm.com

Talkshows & debatten

Rafiki: Nagesprek met Zahid Rajan en Wanuri Kahui

zaterdag 23 maart 2019 - 20:45

Nagesprek met Wanuri Kahui (regisseur) en Zahid Rajan (Samosa Film Festival Kenia) en filmjournalist Floortje Smit (Volkskrant)