Welcome to Sodom

Christian Krönes / Florian Weigensamer

Oostenrijk 2018, 90 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Festivaljaar: 2019

Waar gaat je weggegooide telefoon of computer naartoe als je een nieuwe hebt gekocht? Waarschijnlijk komt hij terecht in Agbogbloshie in Ghana. Deze gigantische stortplaats is een van de meest giftige plekken ter wereld. Hier ligt rond de 250.000 ton elektronisch afval uit westerse landen. Op deze gevaarlijke plek werken en leven meer dan 6000 mannen, vrouwen en kinderen.

Synopsis

Zij noemen het Sodom, naar de verdorven plaats uit de Bijbel. Maar ondanks het apocalyptische karakter van de afvalstad, is het einde der tijden hier niet nabij: de plek groeit met de dag. Dit afvoerputje van de moderne, geglobaliseerde wereld vol korte termijn consumentisme, biedt de mensen die er afhankelijk van zijn en bestaan, maar bedreigt tegelijkertijd ook hun leven wegens de ernstige vervuiling.  Prachtig geschoten, vertelt de film de persoonlijke verhalen van verschillende mensen voor wie deze plek een thuis vormt.

Credits

Productie:

Blackbox Film

World sales:

Syndicado

www.syndicado.com

Talkshows & debatten

Trouw presents: Welcome to Sodom: Q&A met redacteur duurzaamheid & natuur Esther Bijlo en Annie de

zaterdag 23 maart 2019 - 16:00

Journalist Remke de Lange gaat in gesprek met Annie de Loijer, hoofd marketing Suez Afvalverwerking en Trouw journalist Esther Bijlo, redacteur duurzaamheid en natuur, over circulaire economie en recycling.

De Groene Presents: Welcome to Sodom: Inleiding door Frank Mulder

zondag 24 maart 2019 - 14:15

Journalist Frank Mulder geeft een inleiding over de thema’s uit de film.