Esta Todo Bien

Tuki Jencquel

Venezuela, Duitsland 2018, 70 min.

Documentaire

Gesproken taal: Spaans

Ondertiteling: Engels

Festivaljaar: 2019

Terwijl de gezondheidszorg in Venezuela instort, en miljoenen mensen het land ontvluchten, proberen een arts, een apotheker, een activist en twee kankerpatiënten te overleven in de chaos. Zij kampen dagelijks met het dilemma te blijven of te vluchten. Activist Francisco Valencia stelt zijn leven in de waagschaal om illegaal medicijnen te verspreiden, maar hoe lang kan hij dit volhouden?

Synopsis

Deze bijzondere en schrijnende documentaire uit Venezuela geeft een gezicht aan de miljoenen mensen die er dagelijks lijden onder de beroerde staat waarin het land verkeert. Er is een ernstig tekort aan medicijnen en medisch personeel; de artsen die er nog wel werken zien wekelijks onnodig mensen lijden of zelfs sterven. De film volgt een apotheker die dagelijks haar klanten moet wegsturen, een arts in opleiding die nauwelijks kan rondkomen, twee kankerpatiënten die wanhopig op zoek zijn naar medicatie en een activist die alles riskeert om anderen aan de benodigde medicijnen te helpen. In acteersessies, gefilmd in zwart-wit, spelen ze de onmogelijke dilemma’s na waarmee ze zich dagelijks geconfronteerd zien. Activist Francisco Valencia won in 2018 de Human Rights Award van de Canadese Ambassade in Venezuela.

Está Todo Bien is geselecteerd voor de Activist competitie en wordt vertoond op Movies that Matter Festival 2019 (22-30 Maart, Den Haag).

Credits

World sales:

Magnetfilm

info@magnetfilm.de

+491638010753

www.magnetfilm.de

Talkshows & debatten

Está Todo Bien: Q&A met activist Efraím Vegas, arts Claudia de Armas en regisseur Tuki Jencquel

zaterdag 23 maart 2019 - 17:00

Gesprek met activist Efraím Vegas, Venezolaanse/Nederlandse arts Claudia de Armas en regisseur Tuki Jencquel over de medische crisis, het chronische tekort aan medicijnen en de huidige situatie in Venezuela.

Está Todo Bien: Inleiding door Dolf van Muijen (Rode Kruis)

zondag 24 maart 2019 - 11:45

Inleiding door Dolf van Muijen (Nederlandse Rode Kruis) over de uitdagingen van het faciliteren van hulp voor mensen op de vlucht.

Está Todo Bien: Q&A met activist Efraím Vegas en regisseur Tuki Jencquel

zondag 24 maart 2019 - 11:45

Latijns-Amerika correspondent Edwin Koopman was onlangs nog in Venezuela en praat hierover met activist Efraím Vegas en regisseur Tuki Jencquel.

Está Todo Bien: Q&A met activist Efraím Vegas en regisseur Tuki Jencquel

maandag 25 maart 2019 - 16:45

Maarten Stoltz van Movies that Matter praat na afloop van de film met activist Efraím Vegas over zijn activisme en met regisseur Tuki Jencquel over het maken van deze film in Venezuela.

Está Todo Bien: Vrijheidslezing door activist Efraím Vegas

dinsdag 26 maart 2019 - 19:30

Na afloop van de vertoning geeft activist Efraím Vegas de Vrijheidslezing over de huidige staat van het land en de medische crisis in Venezuela.