Unremember

Flavia Castro

Brazilië, Frankrijk, Qatar 2018, 96 min.

Fictie

Gesproken taal: Portugees, Frans, Spaans

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Festivaljaar: 2019

Braziliaanse tiener Joana woonde jarenlang in Parijs, samen met haar in ballingschap levende moeder. Terug in Brazilië gaat ze op zoek naar de waarheid over haar vader, een politiek activist die ‘verdween’ tijdens de militaire dictatuur. Een prachtig geschoten film, boordevol leven en muziek.

Synopsis

Het jaar is 1979. Nadat een nieuwe wet amnestie heeft verleend aan tegenstanders van de militaire dictatuur van Brazilië, kan Joana’s moeder terug naar huis na jaren van ballingschap in Parijs. Tiener Joana kan zich echter bijna niets van haar geboorteland herinneren. Ze is tevreden met haar leven in Frankrijk met haar moeder, haar Chileense stiefvader Luis, haar twee halfbroertjes en natuurlijk haar onafscheidelijke cassettebandjes van The Doors. Maar zelfs haar paspoort verscheuren helpt niets: ze verhuist naar Rio de Janeiro.

Terug in Brazilië vindt Joana langzaam haar draai – en de liefde van de mooie Ernesto. Maar het leven van het warme samengestelde gezin wordt moeilijk als Luis zich weer in het politieke activisme stort. En als Joana voor het eerst haar oma aan vaderskant ontmoet, begint ze vragen te krijgen over haar echte vader, een politiek activist die in de jaren zeventig ‘verdween’. Tot Joana’s frustratie wil haar moeder niets kwijt over wat er vroeger is gebeurd. Wie was hij? Wie heeft hem verraden? Kan hij nog in leven zijn? En misschien de meest verontrustende vraag van allemaal: kan Joana haar eigen herinneringen wel vertrouwen?

Credits

Officiële website: http://www.loco-films.com/unremember

World sales:

Loco Films

info@loco-films.com

+33 7 62 99 49 19

www.loco-films.com

Talkshows & debatten

Unremember: Q&A met Faten Bushehri en Kamran Ashtary

dinsdag 26 maart 2019 - 16:30

Gesprek met Faten Bushehri uit Bahrein en Kamran Ashtary uit Iran over leven in ballingschap.

Unremember: Inleiding door Giovanna di Giacomo

donderdag 28 maart 2019 - 16:45

In deze inleiding verbindt Giovanna di Giacomo de historische gebeurtenissen uit de film met de huidige politieke situatie in Brazilië.

Unremember: Q&A met Tarcísio Lage en Taissa Padua

vrijdag 29 maart 2019 - 12:00

Gesprek met Tarcísio Lage en Taissa Padua over de politieke geschiedenis van Brazilië en de connectie met de huidige situatie in het land.