Drømmeland

Joost van der Wiel

Nederland 2019, 72 min.

Documentaire

Gesproken taal: Noors

Ondertiteling: Engels

Wereld première

Festivaljaar: 2019

In de prachtige, ongerepte natuur van Noorwegen probeert de zestigjarige Nils in zijn eentje te overleven. Hij is de beslommeringen van het moderne leven zat en trekt zich met zijn geliefde paard terug in de wildernis. Het lukt hem heel aardig zichzelf te onderhouden, maar hij heeft veel moeite om los te komen van de moderne communicatievormen.

Synopsis

Nils verlangt naar een onafhankelijk leven in harmonie met de natuur en neemt zijn toevlucht tot een kleine houten hut in de bergen in Noorwegen. Ondanks zijn poging om afstand te nemen van de moderne maatschappij, neemt hij zijn mobiele telefoon mee. Daar, omringd door de ruige Noorse wildernis, wordt Nils geconfronteerd met zijn verlangen naar menselijk contact. De behoefte om zijn ‘isolement’ via zijn mobieltje te delen met de buitenwereld blijkt onweerstaanbaar. Tragikomisch is het fragment van zijn zoon die hem bezoekt en zegt dat hij nu meer telefonisch contact met zijn vader heeft dan toen die zich nog niet had teruggetrokken. De film onderzoekt het spanningsveld tussen leven in volledige vrijheid en afzondering en de diepgaande menselijk behoefte aan contact en communicatie.

Credits

Officiële website: http://www.amstelfilm.nl/drommeland

Productie:

Some Shorts

info@someshorts.com

+31622076717

Nederlandse distributie:

Amstelfilm

info@amstelfilm.nl

+31204283025

www.amstelfilm.nl

Talkshows & debatten

Première Drømmeland: Q&A met regisseur Joost van der Wiel en protagonist Nils

zaterdag 23 maart 2019 - 19:30

Bahram Sadeghi spreekt met regisseur Joost van der Wiel en protagonist Nils Leidal over het maken van de

Drømmeland: Q&A met regisseur Joost van der Wiel en protagonist Nils

zondag 24 maart 2019 - 11:45

Filmjournalist Joost Broeren (Filmkrant) spreekt met regisseur Joost van der Wiel en protagonist Nils Leidal over het maken van de film.  

2Doc Kort: Brief aan de president

vrijdag 29 maart 2019 - 17:15

2Doc Kort: Brief aan de president toont het verhaal van de Ugandese artiest en oppositieleider Bobi Wine die het wereldnieuws haalde toen hij werd opgepakt en opgesloten door de Ugandese regering.

Drømmeland: NPO 2Doc beschouwing met filosoof Henk Oosterling

vrijdag 29 maart 2019 - 17:15

Filmjournalist Dana Linssen (NRC) spreekt filosoof Henk Oosterling over zijn visie op de zoektocht van hoofdpersoon Nils.