Cold War

Pawel Pawlikowski

Polen, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk 2018, 88 min.

Fictie

Gesproken taal: Frans, Pools

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2019

Meeslepend liefdesverhaal van regisseur en scenarioschrijver Pawel Pawlikowski (Oscarwinnaar Ida en My Summer of Love). In het Polen ten tijde van de Koude Oorlog is het voor Wiktor en Zula liefde op het eerste gezicht. Ze beleven een gepassioneerde romance, maar worden gescheiden door politiek en tegenslagen.

Synopsis

In zijn zoektocht naar jonge artiesten om een ensemble op te zetten dat Poolse folklore opvoert, valt het oog van muzikant Wiktor op de jonge en vrijgevochten Zula. De twee voelen zich direct tot elkaar aangetrokken, maar lijken voortdurend op de vlucht tussen oost en west. Ze kunnen niet zonder elkaar, maar ook niet met elkaar. Cold War toont een onmogelijke liefde in een onmogelijke tijd. De film werd geselecteerd voor de Officiële Competitie van het Filmfestival van Cannes, waar Pawlikowski werd bekroond als Beste Regisseur. Met in de hoofdrollen de Poolse acteurs Joanna Kulig en Tomasz Kot en een bijrol van actrice Agata Kulesza (bekend uit Ida).

Credits

Officiële website: http://www.cineart.nl/films/cold-war

Nederlandse distributie:

Cinéart

info@cineart.nl

+31205308848

www.cineart.nl

World sales:

MK2

+33 1 44 67 30 30

www.mk2films.com

Talkshows & debatten

Cold War: Inleiding door filmjournalist Coen van Zwol

zaterdag 23 maart 2019 - 21:15

Filmjournalist Coen van Zwol (NRC) geeft een inleiding op de film Cold War, die met vijf prijzen de grote winnaar was tijdens de European Film Awards.