The Florida Project

Sean Baker

Verenigde Staten 2017, 115 min.

Fictie

Gesproken taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2019

In de schaduw van Disney World, Florida, woont Halley met haar zesjarige dochter Moonee in een motelkamer. Door de ogen van de goedgebekte Moonee is die armoedige omgeving niet treurig: de strook aan goedkope motels en talrijke fastfoodketens is kleurrijk en avontuurlijk.

Synopsis

Eten is er zoet, regels zijn er weinig en toezicht is niet nodig. Moonee moet hooguit rekening houden met de licht ontvlambare manager Bobby (Willem Dafoe, een van de weinige professionele acteurs in deze film), al vormt diens frustratie juist een bron van haar vermaak.

Filmmaker Sean Baker schoot zijn vorige speelfilm Tangerine op een iPhone 5s. Voor The Florida Project verruilt hij die telefoon voor de 35mm-filmcamera. In een lyrische stijl zwiept die camera mee als Moonee en haar vriendjes door het motel racen. De montage is energiek, de toon luid en humoristisch. Door deze warme film schemert echter ook een treurig drama. Door Moonees jeugdige blik op de wereld, ziet ze niet in dat zij en haar moeder in diepe financiële problemen zitten. (Bron: IFFR)

Credits

Officiële website: http://septemberfilm.nl/films/712-Florida_Project__The

Nederlandse distributie:

September Film Distribution

info@septemberfilm.nl

+31205357550

www.septemberfilm.nl