Goldie

Sam de Jong

Verenigde Staten 2019, 89 min.

Fictie

Gesproken taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Nederlandse première

Festivaljaar: 2019

Kleurrijke openingsfilm van Sam de Jong (Prins) over de eigenwijze Goldie (18), die na de arrestatie van haar moeder vecht om haar zusjes bij zich te houden. Met een flinke dosis glamour toont de film de rauwe realiteit van een meisje met weinig mogelijkheden, maar des te meer kracht, bravoure en doorzettingsvermogen.

Synopsis

Goldie is een ster... nou ja, misschien nog niet helemaal, maar in ieder geval is ze dat wel in de ogen van haar jonge zusjes Sherrie en Supreme. Als het aan hen ligt, duurt het niet heel lang voordat de rest van de wereld haar kent. Goldie wacht alleen nog op haar kans op een doorbraak. In de tussentijd is het haar missie haar zusjes uit handen van de overheidsinstanties te houden. Hun moeder is opgepakt en de meisjes zijn minderjarig, waardoor ze eigenlijk uit huis geplaatst moeten worden. Maar dat is voor Goldie geen optie. Met de vele obstakels op haar pad is het voor de ambitieuze tiener niet makkelijk om haar dromen te verwezenlijken, maar ze weigert op te geven. Een film vol kracht, attitude en optimisme, die tegelijk een realistisch beeld schetst van de rauwe werkelijkheid van kansarme kinderen in achterstandswijken in de Verenigde Staten.

Credits

Productie:

Fox Searchlight Pictures

1+ 310 369 1000

http://www.foxsearchlight.com/

Nederlandse distributie:

Cherry Pickers

info@cherrypickersfilm.nl

020-6252653

www.cherrypickersfilm.nl

World sales:

Cercamon

sebastien@cercamon.biz

Talkshows & debatten

Openingsceremonie en Q&A met regisseur Sam de Jong

vrijdag 22 maart 2019 - 20:00

Feestelijke opening van het Movies that Matter Festival 2019. 

Q&A met filmmaker Sam de Jong

vrijdag 22 maart 2019 - 21:00

Na de film gaat Maarten Stoltz (Movies that Matter) in gesprek met filmmaker Sam de Jong over het maken van de film. 

Goldie: Masterclass met regisseur Sam de Jong

zaterdag 23 maart 2019 - 14:00

Marten Rabarts, Hoofd van filminstituut EYE International, gaat in gesprek met regisseur Sam de Jong over zijn Amerikaans geproduceerde film Goldie.