Profile

Timur Bekmambetov

Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Cyprus, Rusland 2018, 105 min.

Fictie

Gesproken taal: Engels, Arabisch

Festivaljaar: 2019

Wanneer een Britse journalist undercover gaat op sociale media en zich voordoet als moslima, raakt ze al snel in de ban van een jihadist. De charismatische IS-strijder probeert haar vanuit Syrië te rekruteren en de journalist raakt verstrikt in een gevaarlijk kat-en-muisspel. Spannende thriller met docutrekjes, gemaakt in een vernieuwende vorm. 

Om onderzoek te doen naar het rekruteren van jonge Europese vrouwen door IS-strijders middels sociale netwerken, maakt journalist Amy Whittaker een fictief Facebookprofiel aan. Ze doet zich voor als moslima en trekt zo de aandacht van een IS-strijder. Vanuit haar huiskamer legt ze contact met Bilel, een Britse man met een Pakistaanse achtergrond, die haar openhartig vertelt over zijn dagelijks leven als jihadist in Syrië. Al snel komt het hoge woord eruit: terwijl Amy in het geheim hun gesprekken opneemt voor een journalistiek televisieprogramma, dringt Bilel erop aan dat ze naar Syrië vliegt om met hem te trouwen. Langzaam maar zeker raakt Amy verstrikt in een gevaarlijk spel, waarin de rollen steeds worden omgedraaid en ze moeite moet doen om leugens en waarheid uit elkaar te houden.  

Synopsis

Credits

Productie:

Bazelevs Entertainment

vd@bazelevs.ru

+7 495 223 04 00

http://bazelevs.com

Talkshows & debatten

Profile: Q&A met arabist Laila Al-Zwaini en Karima Sahla

zondag 24 maart 2019 - 19:15

Arabist Laila Al-Zwaini spreekt na de film met maatschappelijk werker Karima Sahla over Syriëgangers en het bijstaan van hun familieleden.