Youth Unstoppable

Slater Jewell-Kemker

Canada 2018, 87 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Festivaljaar: 2019

Gefrustreerd door de passiviteit van machthebbers, komen jongeren uit alle hoeken van de wereld samen om aan te dringen op echte actie tegen klimaatverandering. De Canadese tiener en filmmaker Slater legde hun opkomst vanaf het begin vast. Terwijl Slater en haar vrienden persoonlijk groeien, groeit ook hun invloed op het wereldwijde klimaatdebat.

Synopsis

Over een periode van tien jaar vertelt Slater Jewell-Kemker het verhaal van een diverse groep jonge activisten die opkomen voor een groene, duurzame toekomst. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst op de Jongeren Milieuconferentie van de G8 in Japan in 2008, als Slater vijftien jaar oud is. De jongeren ontwikkelen sterke ideeën over hoe we de aarde leefbaar kunnen houden, maar de besluitvormers lijken op een andere planeet te opereren. Met het gevoel te worden bekeken als circusaapjes, zien de tieners met groeiende frustratie hoe het de wereldleiders niet lukt om collectieve actie te ondernemen tegen klimaatverandering.

In de jaren daarna ontmoeten ze elkaar op klimaatconferenties over de hele wereld, waar ze de onderhandelaars aansporen tot fermere actie. Hun stemmen worden meer en meer gehoord. Tegelijkertijd probeert Slater haar plaats te vinden in de wereld van het activisme. Terwijl de beweging groeit, neemt ook de roep om radicalere acties toe. Youth unstoppable is een gepassioneerd portret van een hoopgevende beweging, met zowel verontrustende als adembenemende beelden van milieuvernietiging van Canada tot Nepal.

Credits

Productie:

Scythia Films

info@scythiafilms.com

+1 416 897 5211

scythiafilms.com

Talkshows & debatten

Youth Unstoppable: Nagesprek met Marcel Beukeboom en Eefke van de Wouw

zondag 24 maart 2019 - 15:45

Nagesprek met klimaatgezant Marcel Beukeboom en Eefke van de Wouw, de Nederlandse Jongerenvertegenwoordiger Duurzame Ontwikkeling naar de VN.

Youth Unstoppable: Inleiding door Ines Kostić

dinsdag 26 maart 2019 - 17:30

Inleiding door Ines Kostić (PVDD) over klimaatactivisme