Soni

Ivan Ayr

India 2018, 97 min.

Fictie

Gesproken taal: Hindi

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Festivaljaar: 2019

Soni is een jonge politievrouw in Dehli. Samen met haar leidinggevende Kalpana zet ze zich in om het steeds toenemende geweld tegen vrouwen tegen te gaan. Hun strijd wordt bemoeilijkt wanneer Soni wordt overgeplaatst naar een andere positie wegens vermeend agressief gedrag. Haar carrière komt nog meer in het geding wanneer ineens haar ex-man opduikt.

Synopsis

Soni is een vrouwelijk undercoveragent in New Delhi, India, waar ze vooral ’s nachts werkt aan een geheime operatie om geweld tegen vrouwen te onderzoeken. Ze krijgt tijdens haar werk meer dan eens te maken met vervelende mannen, maar ze laat niet over zich heen lopen en bijt flink van zich af. Haar pittige houding brengt haar in de problemen wanneer ze op een nacht een fietser te lijf gaat die een seksistische opmerking maakt. Haar leidinggevende Kalpana geeft haar alleen een reprimande, maar wanneer Soni nogmaals over de schreef gaat wordt ze overgeplaatst naar een andere positie. Haar leven wordt nog meer bemoeilijkt wanneer haar ex-man ten tonele verschijnt. Regisseur Ivan Ayr baseerde zijn krachtige fictiefilm op verschillende gebeurtenissen in het politiekorps in India.

Credits

World sales:

Jabberwockee Talkies LLP

Talkshows & debatten

Soni: Gesprek met Vira Mistry

zaterdag 23 maart 2019 - 16:00

Bahram Sadeghi spreekt met Indiase activist Vira Mistry. 

Soni: Nagesprek met bijzonder hoogleraar Renée Römkens

zaterdag 30 maart 2019 - 14:15

Filmjournalist Floortje Smit (Volkskrant) spreekt na de film met bijzonder hoogleraar Gender based violence Renée Römkens.