Twin Flower

Laura Luchetti

Italië 2018, 96 min.

Fictie

Gesproken taal: Frans, Italiaans, Bambara

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Festivaljaar: 2019

In het wonderschone landschap van Sardinië vinden twee tieners, Anna en Basim troost en liefde bij elkaar. Beiden zijn op de vlucht en verlangen naar rust en veiligheid. Ondanks de vele gevaren en benarde omstandigheden bloeit er iets moois tussen hen. Prachtig Italiaans drama over hoop, kracht en vriendschap.

Synopsis

De mooie Italiaanse tiener Anna is op de vlucht voor Malfredi, een griezelige mensenhandelaar voor wie haar vader werkte. Wanneer ze wordt lastiggevallen door een paar vervelende gasten, springt Basim voor haar in de bres en jaagt haar belagers weg. Basim heeft er al een lange reis op zitten. Hij is gevlucht uit Ivoorkust en op weg naar een beter leven in Europa. Hij heeft geen papieren en doet wat hij kan om kleine beetjes geld bij elkaar te scharrelen om te overleven. Beide tieners kregen al op jonge leeftijd veel te verduren en werden aan hun lot overgelaten. De weg voor hen ligt open, de bestemming is onzeker. Samen staan ze sterker, dus sluiten ze een vriendschap en proberen te overleven in het mysterieuze, ruige landschap van Sardinië.

Credits

Officiële website: http://www.fandango.it/film/twin-flower

World sales:

Fandango Distribuzione

info@fandango.it; sales@fandango.it

+39 06 852185

www.fandango.it

Talkshows & debatten

Twin Flower: Inleiding door Reinier Boere en Anne Dekker van Sea Watch

zaterdag 30 maart 2019 - 17:00

Reinier Boere en Anne Dekker van reddingsschip Sea Watch vertellen over hun werk. 

Twin Flower: Q&A met Reinier Boere en Anne Dekker van Sea Watch

zaterdag 30 maart 2019 - 17:00

Na de film gaan medewerkers van reddingsschip Sea Watch Reinier Boere en Anne Dekker in gesprek met journalist Linda Polman over hun werk.