Eating Animals

Christopher Quinn

Verenigde Staten 2017, 94 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels

De Amerikaanse schrijver Jonathan Safran Foer schreef het opzienbarende boek Eating Animals, waarin hij onderzoekt waarom we vlees eten. Daarvoor duikt hij in de ontluisterende wereld van de bio-industrie. Net als het boek biedt deze gelijknamige documentaire een karrenvracht aan overtuigende argumenten om vleesconsumptie te verminderen en de industriële productie van dierlijk voedsel aan banden te leggen.

Synopsis

Regisseur Christopher Dillon Quinn portretteert een indrukwekkend aantal wetenschappers, journalisten, activisten en boeren die ieder een facet van het bio-industriële complex belichten. Van de ontstaansgeschiedenis, waarin Harland Sanders van Kentucky Fried Chicken een belangrijke rol speelde, naar de morele implicaties van meedogenloze winstverwachtingen, en de schokkend hoge prijs die mens, dier en natuur betalen voor het onstuitbare verlangen naar veel en goedkoop voedsel. Tussen beelden van dierenleed, industriële complexen en de historische fragmenten zien we ook schitterende opnamen van ruraal Amerika. Met aangrijpende getuigenissen van boeren die het tij willen keren en daarbij ook krachtig appelleren aan de verantwoordelijkheid van de consument. (Bron: IDFA)

Keuzefilm van Niko Koffeman (Weapon of Choice).

Officiële website: http://www.eatinganimalsmovie.com

Credits

Productie:

Big Star Pictures

info@bigstarpictures.com

www.bigstarpictures.com

World sales:

Ro*co Films International

info@rocofilms.com

+14153326471

www.rocofilms.com

Talkshows & debatten

Eating Animals: Nagesprek met Weapon of Choice-gast Niko Koffeman

maandag 25 maart 2019 - 21:15

Ferry Mingelen spreekt met Niko Koffeman over zijn Weapon of Choice keuzefilm.  

Eating Animals: Inleiding door Weapon of Choice-gast Niko Koffeman

maandag 25 maart 2019 - 21:15

Journalist Ferry Mingelen spreekt met Niko Koffeman over zijn keuzefilm.