Camille

Boris Lojkine

Frankrijk, Centraal-Afrikaanse Republiek 2019, 90 min.

Fictie

Gesproken taal: Frans, Engels

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Krachtige biopic over de Franse fotografe Camille Lepage, die door de Centraal-Afrikaanse Republiek reist om daar de burgeroorlog te fotograferen. In felrealistische scènes wordt de complexiteit van het conflict inzichtelijk, waarbij de filmmaker altijd oog houdt voor de menselijke kracht om de moeilijkste situaties met waardigheid te trotseren.

Zonder opdrachtgever komt de jonge, ambitieuze Camille aan in de Centraal-Afrikaanse Republiek. Vol idealisme gelooft zij dat haar werk een verschil kan maken in een uitzichtloos conflict. Haar ongebreidelde energie brengt haar naar het hart van de oorlog. Daar is ze getuige van de gevolgen van een strijd die het slechtste in mensen naar boven haalt.

In de film zijn foto’s te zien die Lepage zelf maakte. Het geeft het geheel een ongekend realistische inslag. Het natuurlijke acteerwerk van de cast – die veelal bestaat uit amateurs – draagt daar verder aan bij. Regisseur Boris Lojkine toont daarmee een genuanceerd en overtuigend beeld van het conflict. 

Synopsis

Credits

Officiële website: http://inter.pyramidefilms.com/pyramidefilms-international-catalogue/camille.html

World sales:

Pyramide International

sales@pyramidefilms.com

+33142960220

inter.pyramidefilms.com

  Koop hier je combi ticket 
   voor de Trouw middag
   op 21 maart

Talkshows & debatten

De Trouw-middag, Camille: een nagesprek over de grenzen aan oorlogsjournalistiek met o.a. Eddy van W

zaterdag 21 maart 2020 - 14:15

Na de vertoning gaat Remke de Lange in gesprek met fotograaf Eddy van Wessel en beeldredacteur Jeanette de Vos, die dagelijks keuzes maakt uit stapels beeldmateriaal: wat laat je zien van gebeurtenissen in verre landen

Camille: Q&A met regisseur Boris Lojkine

vrijdag 27 maart 2020 - 16:00

Regisseur Boris Lojkine gaat het gesprek aan over het maken van de film en het aangrijpende, waargebeurde verhaal van Camille Lepage. 

Camille: Q&A met regisseur Boris Lojkine

zaterdag 28 maart 2020 - 21:15

Regisseur Boris Lojkine gaat het gesprek aan over het maken van de film en het aangrijpende, waargebeurde verhaal van Camille Lepage.