Deux

Filippo Meneghetti

Frankrijk 2019, 95 min.

Fictie

Gesproken taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Nina en Madeleine houden van elkaar. Dat doen ze al jaren, maar tot nu wist niemand ervan. Als het aan Nina ligt, verandert dat snel. Maar Madeleine is bang om haar kinderen de waarheid te vertellen. Teder liefdesverhaal met fantastisch acteerwerk van Barbara Sukowa en Martine Chevallier.

Nina en Madeleine hebben al jarenlang een geheime relatie. Ze wonen in appartementen tegenover elkaar, dus het was makkelijk om elkaar te ontmoeten zonder achterdocht te wekken. Inmiddels is Madeleine weduwe en maken ze plannen om hun appartementen te verkopen en in Rome te gaan wonen. Maar Madeleine is bang de waarheid te vertellen aan haar bemoeizuchtige dochter Anne en bozige zoon Frédéric, die nog steeds denken dat hun vader haar enige grote liefde was.

Als Madeleine een infarct krijgt, moet Nina vechten voor de kans om voor haar te zorgen. Het noodlot brengt hun geheim langzaam aan het licht.

Deux wordt gepresenteerd in samenwerking met de Roze Filmdagen.

Synopsis

 

Credits

Officiële website: http://gusto-ent.com/#/deux

Nederlandse distributie:

Gusto-Entertainment

0641505521

www.gusto-ent.com

World sales:

Doc & Film International

sales@docandfilm.com

+33142778966

www.docandfilm.com

Talkshows & debatten

Deux: een gesprek over uit de kast komen op later leeftijd.

vrijdag 27 maart 2020 - 11:00

Na deze ontroerende gaan we in gesprek met twee ervaringsdeskundigen en experts op het gebied van roze senioren. Hoe is het om op late leeftijd nog uit te komen voor je seksualiteit?