Acasa, My Home

Radu Ciorniciuc

Roemenië, Duitsland, Finland 2020, 85 min.

Documentaire

Gesproken taal: Roemeens

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

De Enache-familie – vader, moeder en negen kinderen – genieten van hun leven in de wildernis van een groot natuurpark vlak buiten Boekarest. Maar als ze worden gedwongen te verhuizen naar een appartement in de stad, lopen de spanningen van het stadsleven snel op en dreigt de familie uiteen te vallen.

‘Ik ben hier gaan wonen omdat ik die valse beschaving haatte,’ zegt Gică Enache. De patriarch van de familie Enache woont met zijn vrouw Niculina en negen minderjarige kinderen in een gammele hut in het Văcăreşti Natuurpark, een grote stadsdelta aan de rand van Boekarest. Daar wonen ze al achttien jaar zonder stromend water of elektriciteit. Ze zorgen voor zichzelf, vangen vis met hun blote handen en verkopen die huis aan huis in Boekarest.

Maar de familie past niet in de overheidsplannen om van dit lang genegeerde gebied het grootste stadsnatuurpark van de EU te maken. Ze worden in de nek gehijgd door overheidsdiensten, en ondanks Gică’s verzet is de familie gedwongen het leven in de wildernis te verruilen voor een stadsappartement. In Boekarest zijn de buren achterdochtig, is school saai en kan vissen in een meertje je een pak slaag van de politie opleveren. Zal het Gică lukken de familie bijeen te houden?

Synopsis

Credits

Officiële website: http://www.autlookfilms.com/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=145&id=357

World sales:

AUTLOOK Filmsales

welcome@autlookfilms.com

+43720346934

www.autlookfilms.com

Talkshows & debatten

2Doc presents: Acasa, My Home, Q&A

vrijdag 27 maart 2020 - 19:00

Wanneer de autoriteiten besluiten een zeldzaam ecosysteem in de Bucharest Delta te claimen, wordt de Roemeense Enache-familie uitgezet en gedwoningen om zich te vestigen in de stad - een realiteit die compleet nieuw voor hen is. Een avond georganiseerd