The Apollo

Roger Ross Williams

Verenigde Staten 2019, 102 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Swingende documentaire over het vermaarde Apollo Theater in Harlem, New York. Ella Fitzgerald, Lauryn Hill en een twaalfjarige Stevie Wonder – talloze artiesten passeren de revue. De film toont de niet te onderschatten rol die het theater speelde in de carrière van zwarte artiesten en de zwarte gemeenschap in New York.

Artiesten betraden het podium met knikkende knieën. Wie niet beviel, werd uitgejouwd door het publiek. Maar een succesvol optreden kon zomaar het begin betekenen van een glansrijke carrière. Belangrijker nog: het Apollo Theater bood in een tijd van segregatie een podium aan de zwarte Amerikaanse stem.

De documentaire zit vol heerlijke fragmenten van inmiddels beroemde zangers en dansers die hun eerste stappen zetten op een podium, afgewisseld met levendige anekdotes van artiesten, oud-medewerkers en bezoekers die het theater in de loop der jaren hebben zien veranderen. Regisseur Roger Ross Williams biedt daarmee een unieke blik op de geschiedenis en ontwikkeling van de zwarte Amerikaanse muziek, in al z’n facetten.

De vertoning van The Apollo wordt mede mogelijk gemaakt door Ziggo. De films, documentaires en series van HBO in Nederland exclusief te zien zijn bij Ziggo Movies & Series XL, Home of HBO®.

Synopsis

Credits

World sales:

HBO Documentary films

+1 2125121000

www.hbo.com/docs

Talkshows & debatten

The Apollo, over muzikaal verzet: Q&A met regisseur Roger Ross Williams en Ernestine Comvalius

zaterdag 21 maart 2020 - 21:00

Regisseur Roger Ross Williams, bekend van ‘God Loves Uganda’ en ‘BlackFace’ gaat in gesprek met Ernestine Comvalius,  directeur van het Bijlmerparktheater Amsterdam over het legendarische muziektheather ‘The Apollo” en

The Apollo, over muzikaal verzet: voorwoord door regisseur Roger Ross Williams

maandag 23 maart 2020 - 21:00

Regisseur Roger Ross Williams, bekend van ‘God Loves Uganda’ en ‘BlackFace’ geeft voorwoord naar aanleiding van zijn film over het legendarische muziektheather ‘The Apollo” en diens indrukwekkende verzetsgeschiedenis.

The Apollo, over muzikaal verzet: nagesprek

vrijdag 27 maart 2020 - 18:30

Regisseur Roger Ross Williams, bekend van ‘God Loves Uganda’ en ‘BlackFace’ debuteert “The Apollo” in Nederland, zijn film over het legendarische muziektheather ‘The Apollo theatre” en diens indrukwekkende verzetsgeschiedenis.