The Body Remembers When The World Broke Open

Kathleen Hepburn / Elle-Maija Tailfeathers

Canada, Noorwegen 2019, 105 min.

Fictie

Gesproken taal: Engels

Nederlandse première

Aangrijpend drama over de ervaring met huiselijk geweld en moederschap van twee Canadese inheemse vrouwen. Alia en Rosie ontmoeten elkaar per toeval bij een bushalte. Ália ziet Rosie – blootsvoets, zwanger en in paniek, bedreigd door haar gewelddadige vriend – en besluit in te grijpen.

Rosie is een jonge First Nation-vrouw uit Vancouver. Ze is zwanger en van huis gevlucht voor haar gewelddadige vriend. Ália (gespeeld door co-regisseur Elle-Máijá Tailfeathers) is net als Rosie van inheemse afkomst, maar bevindt zich in een heel andere sociale klasse. Als Ália de angstige en huilende Rosie in de regen ziet staan bij een bushalte, besluit ze instinctief te helpen en rennen ze samen naar haar appartement.

‘Ik zorg voor mezelf,’ zegt Rosie. Aanvankelijk wuift ze Ália’s hulp weg. Maar tegelijkertijd lijkt ze ernaar te snakken. Ogenschijnlijk in één lang camerashot zijn we er getuige van hoe de vrouwen zich langzaam en voorzichtig openstellen en een fragiel partnerschap ontwikkelen. Mooi, onconventioneel en diepgaand.

Synopsis

Credits

Officiële website: http://www.arraynow.com/the-body-remembers-when-the-world-broke-open

World sales:

Array Now

info@arraynow.com

+1 818.207.5027

arraynow.com

Talkshows & debatten

OneWorld Special, The Body Remembers When The World Broke Open: Q&A onder leiding van Seada Nourhuss

woensdag 25 maart 2020 - 19:00

Na de film leidt Seada Nourhussen het gesprek over de marginalisering van First Nations in Canada.