Corpus Christi

Jan Komasa

Polen, Frankrijk 2019, 116 min.

Fictie

Gesproken taal: Pools

Ondertiteling: Engels

De 20-jarige Daniel wordt voorwaardelijk vrijgelaten uit een Poolse jeugdinrichting, en bluft zich gelijk naar de rol van priester van een lokale kerk in een klein dorpje. Langzaam maar zeker wint Daniel het vertrouwen van de bewoners, in deze intrigerende film over tweede kansen en afrekenen met het verleden.

Synopsis

De oude priester van het dorp zou slechts enkele dagen afwezig zijn, om te ontnuchteren van zijn alcoholverslaving. Daniel begint onwennig aan zijn nieuwe taak. Al improviserend leidt hij een dienst en neemt hij met de hulp van Google zijn eerste biecht af. Terwijl zijn verblijf almaar langer duurt, leert hij de bewoners beter kennen en stuit hij op een tragedie die een open wond heeft achtergelaten in het dorp.

Bartosz Bielenia won meerdere prijzen voor zijn intense vertolking van Daniel, wiens verleden en motief lang een mysterie blijven. Zijn geheim en relatie met de bewoners ontvouwen zich in gelaagde dialogen en enerverende scènes, opgediend met de nodig humor.

Credits

Officiële website: http://www.imaginefilm.nl/verwacht/24-filmdb/801-corpus-christi

Nederlandse distributie:

Imagine Film

info@imaginefilm.nl

+31203690454

www.imaginefilm.nl

World sales:

New Europe Film Sales

office@neweuropefilmsales.com

Tel.: +48698903038

www.neweuropefilmsales.com

       Koop hier je combi ticket 
       voor de BNNVARA 

       Best of #MtMF20,
       2 films voor €17,50


Talkshows & debatten

Corpus Christi: een “preek voor de leek” door Leila Prnjavorac

donderdag 26 maart 2020 - 16:15

Leila Prnjavorac houdt een “preek voor de leek”. Puttend uit haar eigen ervaringen vertelt zij over vergeving, verzoening en het verwerken van persoonlijke beproevingen.