Harriet

Kasi Lemmons

Verenigde Staten 2019, 125 min.

Fictie

Gesproken taal: Engels

Enerverende biopic over Harriet Tubman, die ontsnapte uit slavernij en een van Amerika’s ware helden werd. Via de ‘Underground Railroad’ – een netwerk van geheime routes en onderduikadressen – hielp Tubman tientallen slaven ontsnappen.

Minty Ross wordt als slaaf geboren op een plantage in Maryland. Als ze op het punt staat te worden verkocht door haar eigenaar, en daardoor gescheiden te worden van haar man John Tubman, ontsnapt ze. Na een 160 kilometer lange reis te voet komt ze terecht in Philadelphia. Daar neemt ze niet alleen een nieuwe naam aan – Harriet Tubman – maar ook een pistool en een vals identiteitsbewijs.

Als ze teruggaat naar Maryland om te proberen John naar Philadelphia te halen, bevrijdt ze uiteindelijk acht mensen. Het bleek de eerste van vele reddingsmissies. Wanneer ze kennismaakt met de ‘Underground Railroad’ – een netwerk waarmee Afrikaans-Amerikaanse slaven ontsnappen naar de noordelijke staten en Canada – worden haar trips steeds gevaarlijker.

Harriet is de Chosen by-keuzefilm van rapper en dichter Akwasi. 

Synopsis

Credits

Officiële website: http://www.focusfeatures.com/harriet

Productie:

Focus Features

press@filminfocus.com

+1 818-777-7373 (en (212) 887-0685)

www.focusfeatures.com

Nederlandse distributie:

Universal Pictures International (Nederland)

+31206177575

www.universalpictures.nl

Talkshows & debatten

Harriet, chosen by Akwasi: Q&A met Akwasi en Munganyende

maandag 23 maart 2020 - 20:45

Speciaal voor de ‘Chosen by’ selectie van het movies that matter festival programmeert Akwasi de film Harriet, over het legendarische verhaal van Harriet Tubman, die het haar missie maakte om tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog tot sla