The Great Green Wall

Jared P. Scott

Verenigd Koninkrijk 2019, 91 min.

Documentaire

Gesproken taal: Bambara, Frans, Engels

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Opbeurende documentaire over een van ’s werelds meest ambitieuze projecten tegen klimaatverandering: de Great Green Wall van bomen die het hele Afrikaanse continent omspant. De Malinese muzikant Inna Modja neemt ons mee langs dit prachtige project, op een epische reis door landen als Senegal, Mali, Nigeria en Ethiopië.

‘Hoe kunnen we een Afrikaanse droom creëren?’ vraagt de Malinese muzikant Inna Modja. Terwijl ze ziet hoe de Sahel, de regio waar ze vandaan komt, wordt geconfronteerd met klimaatverandering, wil ze niet de andere kant op kijken. Modja begint aan een epische reis langs Afrika’s ‘Great Green Wall’: een strook bomen en beplanting van 8.000 kilometer, helemaal van Senegal naar Djibouti. Eenmaal voltooid, zal het de grootste levende structuur op aarde zijn.

Onderweg spreekt Inna Modja met de vele mensen die ze ontmoet. Ze vraagt naar hun dromen, hun kijk op de toekomst, en de manier waarop klimaatverandering hun leven beïnvloedt. Ze zoekt lokale muzikanten op zoals Songhoy Blues, Didier Awadi en Betty G, met opwindende samenwerkingen tot gevolg. Vol met prachtige beelden van de Sahel en zijn bewoners.

Synopsis

Credits

Officiële website: http://www.greatgreenwall.org/film

Nederlandse distributie:

MOOOV

+3214472330

www.mooov.be

World sales:

WaZabi

Talkshows & debatten

The Great Green Wall: Nagesprek met Laura Birkman en Chris Reij

zondag 22 maart 2020 - 15:00

Na de film gaat Marieke Eyskoot in gesprek met Laura Birkman en Chris Reij over de gevolgen van verwoestijning in de Sahel en de mogelijke aanpak bij daaruit volgende conflicten.