Life, Animated

Roger Ross Williams

Verenigde Staten 2016, 91 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Hartverwarmende documentaire over een autistische jongen die leert praten en de wereld te begrijpen door Walt Disney-films. Owen kent elke Disney-film uit zijn hoofd. Ze zijn een manier om contact te maken met zijn familie. Maar helpen ze ook als Owen zijn eigen weg moet leren vinden in het leven?

Als Owen Suskind op 3-jarige leeftijd autisme begint te ontwikkelen, zijn zijn ouders daar kapot van. ‘We gingen op een reddingsmissie om in die autismegevangenis te komen en hem eruit te trekken,’ herinnert zijn vader zich. Teruggetrokken in stilte, maken alleen Walt Disney-films Owen kalm en gelukkig. En niet alleen geniet hij van het kijken naar Peter Pan, The Lion King, Aladdin en de rest, maar hij gebruikt die films om zijn eigen wereld te leren begrijpen.

Owen blijkt iedere Disney-film uit zijn hoofd te kennen en zijn gevoelens te kunnen uiten met Disney-dialogen. Vanaf dat moment begint de Suskind-familie met Owen te praten in Disney-taal. Maar naarmate Owen ouder wordt en meer zelfstandig moet leren leven, heeft Walt Disney niet alle antwoorden meer. Wat komt er kijken bij wonen zonder ouders? En hoe houdt hij zijn relatie met zijn vriendin Emily goed? Inspirerend verhaal, deels verteld in prachtige geanimeerde scènes en met veel videobeelden uit het familiearchief.

Synopsis

Credits

Officiële website: http://periscoopfilm.nl/lifeanimated

Nederlandse distributie:

Periscoop Film

info@periscoopfilm.nl

+31 208204941

www.periscopefilm.nl

World sales:

Dogwoof

info@dogwoof.com, sales@dogwoof.com

+44207253 6244

www.dogwoof.com

Talkshows & debatten

Life, animated: Q&A met regisseur Roger Ross Williams

maandag 23 maart 2020 - 16:15

De ouders van de vrolijke, babbelgrage kleuter Owen Suskind staan in de jaren negentig voor een raadsel wanneer hun driejarige plots met verregaande symptomen van autisme te maken krijgt. Totdat Disney animaties daar onverwachts verandering in lijkten