Lola vers la mer

Laurent Micheli

België 2019, 90 min.

Fictie

Gesproken taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Lola en haar vader rijden naar de kust om de as van Lola’s moeder te verstrooien. Maar Lola was vroeger Lionel, en haar vader accepteert niet dat ze geen jongen meer is. Road movie van Laurent Micheli (Even Lovers Get the Blues) over ontdekken wat er ligt achter uiterlijke schijn.

Lola is een 18-jarig transgendermeisje. Ze woont in een opvanghuis met haar enige vriend, Samir. Als haar moeder overlijdt, zorgt vader Philippe ervoor dat Lola de begrafenis mist. Hij schaamt zich voor haar en weigert te accepteren dat Lola niet langer Lionel is. Lola’s geslachtsveranderende operatie is gepland over vijf weken. Haar moeder zou betalen, en nu heeft Lola het geld er niet voor.

Als Lola haar moeders as steelt, steelt Philippe de urn weer terug. Hij wil de wens van zijn vrouw vervullen om haar as te verstrooien in de duinen bij de Belgische Noordzee. Lola (een indrukwekkend debuut van Mya Bollaers) heeft gezworen haar moeder niet te verlaten, en samen rijden vader en dochter richting de kust. Met de urn en hun verstoorde verleden tussen hen in, moeten ze in het reine komen met hun verdriet en hun gevoelens voor elkaar.

Synopsis

Credits

Officiële website: http://cinemien.nl/film/lola-vers-la-mer

Nederlandse distributie:

Lumière

sales@lumiere.be

+32 9 277 05 20

distributie.lumiere.be

Talkshows & debatten

Lola vers la mer: vertoning + Q&A

donderdag 26 maart 2020 - 21:00

De 18-jarige Lola is jong en trans: ze leert op vroege leeftijd dat die realiteit haar zelfs de onvoorwaardelijke liefde van een ouder kost. Alles verandert als haar moeder te overlijden komt en ze samen met haar vader haar moeder’s laatste wens moeten