Mai Khoi & The Dissidents

Joe Piscatella

Verenigde Staten 2019, 70 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels, Vietnamees

Nederlandse première

Mai Khoi is een van Vietnams grootste popsterren – en dan begint ze zich uit te spreken. Terwijl de autoriteiten proberen haar tot zwijgen te brengen, maakt haar activisme haar wereldwijd bekend. Tijdens de opnames van haar politieke album Dissent, voelt ze dat ze niet meer veilig is in Vietnam.

Als dochter van een muziekleraar is Mai Khoi’s leven al van kinds af aan gevuld met muziek. Ze werd een superster met haar doorbraaknummer ‘Vietnam’, over de schoonheid van haar moederland. Maar meer en meer begint Mai Khoi haar sterrenstatus te gebruiken om zich uit te spreken over tal van sociale onderwerpen, zoals vrouwenrechten, lgbt-rechten en vrijheid van meningsuiting. De politie begint invallen te doen bij haar concerten, en al snel verbiedt de overheid haar optredens.

Regisseur Joe Piscatella (Joshua: Teenager vs. Superpower) volgt Mai Khoi tijdens de opnames van haar album Dissent dat, zoals ze zelf zegt, ‘de regering kwaad zal maken’. Terwijl haar politieke activisme haar internationale bekendheid vergroot, maakt ze plannen om het land te ontvluchten voordat het album wordt uitgebracht.

Mai Khoi & The Dissidents is geselecteerd voor de Activist competitie en wordt vertoond op het Movies that Matter Festival 2020, waar Mai Khôi als speciale gast aanwezig is.

Synopsis

Credits

World sales:

Ro*co Films International

info@rocofilms.com

+14153326471

www.rocofilms.com

Talkshows & debatten

Mai Khoi & The Dissidents: Inleiding door een mensenrechten en surveillance expert

zaterdag 21 maart 2020 - 19:15

Voorafgaand aan de film zal een expert op het gebied van surveillance, censuur en mensenrechten een korte inleiding geven.

Mai Khoi & The Dissidents: Q&A met activist Mai Khôi en protagonist Ben Swanton

zaterdag 21 maart 2020 - 19:15

Nicole Sprokel (Amnesty International) spreekt na de film met activist Mai Khôi en protagonist Ben Swanton over censuur in Vietnam.

Mai Khoi & The Dissidents: Q&A met activist Mai Khôi en protagonist Ben Swanton

zondag 22 maart 2020 - 20:30

Optreden door activist Mai Khôi gevolgd door een Q&A met Mai Khôi en protagonist Ben Swanton gemodereerd door Bahram Sadeghi.

Mai Khoi & The Dissidents: Q&A met activist Mai Khôi en protagonist Ben Swanton

maandag 23 maart 2020 - 17:00

Tim van Deursen (Hack the Planet) gaat na afloop van de film in gesprek met activist Mai Khôi en protagonist Ben Swanton over de strenge (internet)censuur in Vietnam.

Activist Night 2020

dinsdag 24 maart 2020 - 20:00

Tijdens de Activist Night staan de mensenrechtenverdedigers uit het Activist programma in de spotlight tijdens een feestelijke avond.