Objector

Molly Stuart

Israël, Palestina 2019, 75 min.

Documentaire

Gesproken taal: Arabisch, Engels, Hebreeuws

Ondertiteling: Engels

Atalya is 19 en staat voor het grootste dilemma van haar leven: moet ze het bevel opvolgen om het Israëlische leger in te gaan? Ze wil niet medeplichtig zijn aan de bezetting van Palestijns land. Maar de druk op haar – zowel van familie als van de maatschappij – is enorm.

Parasiet, verrader, lafaard! Dat zijn een paar van de verwensingen die Atalya Ben-Abba en haar mede-gewetensbezwaarden tegen militaire dienst naar hun kop krijgen. Vrijwel iedere Israëlische burger boven de 18 moet in dienst – vrouwen 24 maanden lang – maar Atalya weigert. Haar ouders willen dat ze het leger in gaat. Ze zeggen dat het haar zal leren over de realiteit van de Israëlische samenleving. Maar misschien zijn ze vooral bang voor wat er gebeurt als hun dochter uiteindelijk de gevangenis in moet. Terwijl de druk groeit, begint Atalya te beseffen welke prijs ze moet betalen voor het volgen van haar geweten.

Aangrijpende en informatieve documentaire over de rol van het leger in de Israëlische maatschappij, en de zoektocht van een jonge vrouw naar dialoog en begrip – zowel tussen Israëli’s en Palestijnen als binnen de Israëlische maatschappij zelf.

Objector is geselecteerd voor de Activist competitie en wordt vertoond op het Movies that Matter Festival 2020, waar Atalya Ben-Abba als speciale gast aanwezig is.

Synopsis

Credits

Officiële website: http://objectorfilm.com

World sales:

Java Films

contact@javafilms.fr

+33 174713313

www.javafilms.fr

Talkshows & debatten

Objector: Q&A met activist Atalya Ben-Abba en producent Amitai Ben-Abba

zaterdag 21 maart 2020 - 14:00

Voorzitter van de vredesorganisatie Een Ander Joods Geluid, Jaap Hamburger, spreekt met activist Atalya Ben-Abba en producent Amitai Ben-Abba over de vredesbeweging in Israël.

Objector: Q&A met activist Atalya Ben-Abba en producent Amitai Ben-Abba

zondag 22 maart 2020 - 18:30

Palestijn en activist Awni Farhat spreekt met activist activist Atalya Ben-Abba en producent Amitai Ben-Abba over de film en de bezetting van Palestina en de transgenerationele effecten in zowel Palestina als Israël.

Objector: Q&A met activist Atalya Ben-Abba en producent Amitai Ben-Abba

maandag 23 maart 2020 - 16:15

Antropologe Erella Grassiani gaat in gesprek met activist Atalya Ben-Abba en producent Amitai Ben-Abba over wat het is om een kritische Israëliër te zijn en de vredesbeweging in Israël.

Objector: Inleiding door schrijver Stan Meuwese

woensdag 25 maart 2020 - 17:00

Schrijver Stan Meuwese zal tijdens deze korte inleiding het verband leggen tussen dienstweigering in Nederland en Israël en waarom het ‘mooi geweest is met de dienstplicht’.

Objector: Q&A met schrijver Stan Meuwese over dienstweigeraars

woensdag 25 maart 2020 - 17:00

Angélique Eijpe, medeoprichter van de One State Foundation gaat in gesprek met schrijver Stan Meuwese over dienstplicht en dienstweigering.