Softie

Sam Soko

Kenia 2020, 96 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels, Swahili

Ondertiteling: Engels

Doodziek van de corruptie en stammenhaat in de Keniaanse politiek, besluit nieuwsfotograaf Boniface Mwangi een gooi te doen naar een parlementszetel. Zijn vrouw Njeri is sceptisch, vooral als de veiligheid van de familie in gevaar komt. Intiem portret van een politieke dromer op campagne.

Boniface Mwangi vestigde zijn naam als onbevreesde nieuwsfotograaf in 2007, toen hij – tot in detail – het stammengeweld vastlegde dat volgde op de presidentsverkiezingen dat jaar. Vol walging omdat dezelfde politici die verantwoordelijk waren voor het geweld gewoon hun machtsposities behielden, wordt Mwangi steeds meer politiek actief.

‘Ik kan politici niet uitstaan,’ zegt Mwangi. Extra interessant dus om te zien hoe hij er zelf een probeert te worden. Softie volgt hem tijdens zijn onconventionele campagne voor een zetel in het parlement. Met veel fascinerende scènes achter de schermen, van mensen die geld willen in ruil voor hun stem tot angstaanjagende doodsbedreigingen. Met een glansrolletje voor de vrolijke campagnemanager Khadija, die wanhopig – en met groot komisch effect – probeert Mwangi te laten focussen. Als zijn vrouw Njeri en hun kinderen asiel krijgen in de Verenigde Staten, komt er naast zijn politieke strijd nog eentje bij: die voor het behoud van zijn huwelijk.

Softie is geselecteerd voor de Activist competitie en is als preview te zien op het Movies that Matter Festival 2020, waar Boniface Mwangi aanwezig is als speciale gast.

Synopsis

Credits

Officiële website: http://www.softiethefilm.com

Productie:

LightBox Africa

hello@lbxafrica.com

+254 20 269 2610

www.lightbox.co.ke - http://www.softiethefilm.com

World sales:

Eye Steel Film

info@eyesteelfilm.com

+15149374893

www.eyesteelfilm.com

Talkshows & debatten

Softie: Q&A met activisten Boniface & Njeri Mwangi, regisseur Sam Soko en producent Toni Kamau

zaterdag 21 maart 2020 - 18:30

Artistiek directeur van iAfrica Film Festival Angélique Mbundu spreekt met met activisten Boniface & Njeri Mwangi en regisseur Sam Soko na de film verder over de politieke situatie in Kenia.

Softie: Q&A met activisten Boniface & Njeri Mwangi, regisseur Sam Soko en producent Toni Kamau

zondag 22 maart 2020 - 16:00

Q&A met activisten Boniface & Njeri Mwangi, regisseur Sam Soko en producent Toni Kamau door journalist Bahram Sadeghi over de zoektocht naar democratie in Kenia.

Softie: Q&A met activisten Boniface & Njeri Mwangi, regisseur Sam Soko en producent Toni Kamau

maandag 23 maart 2020 - 19:00

Karishma Shelar van het Institute for Social Studies praat met activisten Boniface & Njeri Mwangi over de impact van hun activisme op de Keniaanse politiek.

Softie: Q&A met activisten Boniface & Njeri Mwangi, regisseur Sam Soko en producent Toni Kamau

dinsdag 24 maart 2020 - 20:45

Sociaal ondernemer Ama van Dantzig gaat in gesprek met activisten Boniface & Njeri Mwangi over hun motivatie en uitdagingen van het activisme.