Tall Fences, Taller Trees

Arash Kamali Sarvestani

Nederland 2020, 88 min.

Documentaire

Gesproken taal: Perzisch

Ondertiteling: Engels

Wereld première

Caleidoscopisch verslag van het maken van de film Chauka, please tell us the time van Behrouz Boochani en filmmaker Arash Kamali Sarvestani. Boochani zit in het detentiecentrum voor asielzoekers op het eiland Manus. Sarvestani zit in Nederland, voedt een peuter op en probeert de samenwerking te laten slagen.

Sinds 2013 zet de Australische regering asielzoekers gevangen op de eilanden Manus en Nauru. Onder hen is Behrouz Boochani, een Koerdisch-Iraanse journalist die bestsellerauteur werd met No Friend But the Mountains, geschreven in WhatsApp-berichten op een binnengesmokkelde telefoon. Samen met de Iraans-Nederlandse filmmaker Arash Kamali Sarvestani maakte hij de film Chauka, please tell us the time, met beelden geschoten op diezelfde telefoon.

Tijdens het maken van Chauka wisselden de twee vele voiceberichten uit. Deze berichten – in Sarvestani’s woorden ‘als goud’ omdat ze er zo lang over doen om binnen te komen – zijn in Tall Fences, Taller Trees doorlopend te horen. Beelden van Boochani’s telefoon wisselen af met scènes uit Sarvestani’s huishouden, resulterend in een bijna surrealistisch, disoriënterend gedicht. Een aanklacht tegen de behandeling van vluchtelingen, een meditatie op filmmaken, een dichtersmanifest – en veel meer.

Synopsis

Credits

Productie:

Sarvin Productions

sarvinproductions@gmail.com

Talkshows & debatten

Première Tall Fences, Taller Trees: Q&A met regisseur Arash Kamali Sarvestani

zaterdag 21 maart 2020 - 13:45

Bahram Sadeghi gaat in gesprek met Arash Kamali Servastani over het maken van een documentaire over het “vluchtelingenkamp” Manus op een naar binnengesmokkelde telefoon.

 

 

Amnesty Selection, Tall Fences, Taller Trees: een gesprek over offshoring van asielzoekers en -proce

dinsdag 24 maart 2020 - 16:45

We gaan in gesprek over externalisering van asielprocedures en wat voor invloed dit heeft op individuen en NGO's die daar ondersteuning bieden.

Tall Fences, Taller Trees: Q&A met regisseur Arash Kamali Sarvestani en muziek

vrijdag 27 maart 2020 - 13:45

We gaan in gesprek met Arash Kamali Servastani over het maken van een documentaire over het “vluchtelingenkamp” Manus op een naar binnengesmokkelde telefoon.