Traveling While Black

Roger Ross Williams / Ayesha Nadarajah / Felix Lajeunesse

Verenigde Staten, Canada 2019, 20 min.

VR, Documentaire

Gesproken taal: Engels

Traveling While Black verkent de veelal afschuwelijke omstandigheden waaronder zwarte Amerikanen ten tijde van de rassenscheiding reisden. Deze VR-documentaire dompelt de kijker onder in het door restricties getekende leven dat vele Afro-Amerikanen lange tijd ondergingen. Een indrukwekkende ervaring vol inspirerende verhalen over discriminatie, veerkracht en moed.

De VR-documentaire speelt zich voornamelijk af in en rond Ben’s Chili Bowl, een belangrijke locatie voor de zwarte lokale gemeenschap in Washington D.C., sinds het restaurant in 1958 de deuren opende. De kijker wordt verplaatst naar historische locaties en ontmoet meerdere personages. Oorspronkelijke bewoners en hun nakomelingen die nog altijd in het levendige D.C. wonen, delen hun verhalen en herinneringen aan de beperkte bewegingsvrijheid en rassenrelaties in de Verenigde Staten. Regisseur Roger Ross Williams is de gids in een reis door de Verenigde Staten zoals die niet zo lang geleden nog bestonden.

Mocht je Traveling While Black missen tijdens het Movies that Matter Festival, dan is deze VR film ook te zien van 4 t/m 14 april in het Xtended-programma van Eye.

Synopsis

Credits

World sales:

Centre Phi

514-779-8868

     
      21-22 maart
      13.00-21.00

      23-27 maart
      17.00-21.00

      28 maart
      13.00-21.00

      Gratis in Studio A, Filmhuis Den
      Haag