Winter Journey

Anders Østergaard

Denemarken, Duitsland 2019, 90 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels, Duits

Ondertiteling: Engels

Bijzondere vertelling over het leven van de Joodse ouders van Martin Goldsmith, die nazi-Duitsland ontvluchtten. De gesprekken die Martin met zijn vader had worden nagespeeld, waarbij Bruno Ganz de rol van de vader prachtig vertolkt. De verhalen over de jonge geliefden komen volledig tot leven dankzij inventief gebruik van archiefmateriaal.

Martins vader, Georg, is klaar om Duitsland achter zich te laten, als hij een uitnodiging krijgt om in een orkest te spelen. Daar wordt hij verliefd op een meisje, zijn latere vrouw, en hij besluit zijn vertrek voorlopig af te blazen. Ondertussen stapelen wetten die Joden van het openbare leven uitsluiten zich op, en neemt het antisemitisme in de samenleving toe.

Winter Journey biedt een uniek een persoonlijk beeld van het Joodse leven in nazi-Duitsland. Terwijl de wereld om hen heen steeds gevaarlijker wordt, durft het jonge verliefde stel nog altijd naar buiten te gaan, muziek te maken en te leven. Want, zoals Georg zegt: ‘Soms moet je risico nemen voor datgene waarvan je houdt.’

Synopsis

Credits

World sales:

+Plus Pictures

info@pluspictures.dk

+45 33 11 12 10

www.pluspictures.dk

Talkshows & debatten

Winter Journey: Q&A met Martin Goldsmith

vrijdag 27 maart 2020 - 18:30

Na de film gaan we in gesprek met journalist Martin Goldsmith over het bijzondere verhaal van de vlucht van zijn ouders uit nazi-Duitsland.

Winter Journey: Q&A

zaterdag 28 maart 2020 - 14:15

Meer informatie volgt zo snel mogelijk.