Even After Death

Douglas Herman / Said Reza Hossini Adib

Polen, Verenigd Koninkrijk 2020, 55 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels, Farsi, Grieks

Ondertiteling: Engels

Wereld première

Zowel poëtisch als verontrustend eerbetoon aan de vele vluchtelingen die verdronken terwijl ze probeerden Europa te bereiken via de Middellandse Zee. Een pleidooi tegen verwaarlozing en vóór een menselijke kijk op de realiteit aan de Europese grenzen. Gefilmd door vluchteling-filmmakers die zelf de dodelijke overtocht overleefden.

Dr. Pavlidis heeft de gruwelijke taak de lichamen van verdronken vluchtelingen te onderzoeken. Hij probeert ze te identificeren met behulp van DNA en hun persoonlijke bezittingen. Voor hem is respect het belangrijkste in zijn werk: ‘Respect voor de lichamen en respect voor de familieleden die wachten op enig nieuws van wie dan ook.’

Sinds 2014 stierven naar schatting twintigduizend mensen tijdens de overtocht over de Middellandse Zee, op weg naar Europa om asiel aan te vragen. Pavlidis is een van de mensen die in Even After Death getuigen van de impact die deze crisis heeft op alle betrokkenen. Op iemand als Fereshta, nu wonend in Athene, die haar twee dochters en man verloor tijdens de tocht. Of Philipp en Giulia, die reddingsoperaties uitvoeren op zee. En Teodoros, de lijkschouwer op Lesbos die probeert de overleden vluchtelingen een respectvolle begrafenis te geven. Allemaal weigeren ze weg te kijken, en brengen met een stille waardigheid wat menselijkheid in de vluchtelingencrisis.

Synopsis

Credits

Productie:

ReFOCUS Media Labs

refocusmedialabs.org/refocus

Talkshows & debatten

Even After Death: Q&A met regisseur Douglas Herman.

zaterdag 21 maart 2020 - 17:00

Bahram Sadeghi gaat in gesprek met regisseur Douglas Herman over het eerbetoon dat hij samen met vluchteling-filmmakers maakte ter nagedachtenis aan de vele vluchtelingen die verdronken op hun reis naar Europa.

Even After Death: Q&A met regisseur Douglas Herman.

woensdag 25 maart 2020 - 16:45

Na de film gaan we in gesprek met regisseur Douglas Herman over het eerbetoon dat hij samen met vluchteling-filmmakers maakte ter nagedachtenis aan de vele vluchtelingen die verdronken op hun reis naar Europa.

Even After Death: Campus Night

vrijdag 27 maart 2020 - 20:15

Meer informatie volgt zo snel mogelijk.