Half Moon

Half Moon

2006, 107 min.

Gesproken taal:

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2010

Mamo, een oud, gerenommeerd muzikant, heeft permissie gekregen om een concert te geven in Irakese Koerdistan na de val van Saddam Hoessein. De oude Koerdische muzikant heeft 35 jaar moeten wachten op de kans om opnieuw in Iraaks Koerdistan op te treden en wil dit samen met zijn zoons doen. Met zijn chauffeur rijdt hij langs verschillende dorpjes om die zoons op te halen. Zodra ze compleet zijn, beweert de chauffeur echter dat ze beter van de reis kunnen afzien. Een oude, wijze man uit het dorp heeft voorspeld dat hen vreselijke dingen te wachten staan zodra het volle maan is. De reis van Mamo en zijn muziekgroep is er vol hindernissen. Maar zijn doorzettingsvermogen leidt hen naar avontuur, emotie en pure magie.
'Half Moon', winnaar van onder andere de Publieksprijs op het Instanbul International Film Festival, is een luchtige roadmovie in een politieke context.
Regisseur Bahman Ghobadi is eregast van het Movies that Matter Festival 2010 en tekende ook voor de openingsfilm 'No One Knows About Persian Cats'. 'Half Moon' maakt onderdeel uit van het 2010 retrospectief dat het festival aan Ghobadi’s werk wijdt.

Credits

Officiële website: http://mijfilms.com/mijfilm/

Productie:

Mij Film Co.

info@mijfilm.com

www.mijfilm.com

Nederlandse distributie:

Cinemien

info@cinemien.nl

020-5776010/020 5776020

www.cinemien.nl

World sales:

The Match factory

info@matchfactory.de

+49 221 292 102-0

http://www.the-match-factory.com/