Children of War

Bryan Single

Verenigde Staten 2009, 75 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels

Ondertiteling: Engels

Festivaljaar: 2011

Drie jaar lang volgt Children of War een groep voormalige kindsoldaten in een rehabilitatiecentrum in het noorden van Oeganda. De kinderen ondergaan een proces van traumatherapie en verwerking. De documentaire, gedeeltelijk gefilmd in het zwart-wit, toont naast het vele verdriet, ook de kracht en de hoop van de kinderen.

Synopsis

Naar schatting 35.000 kinderen zijn tijdens de oorlog in Noord-Oeganda door het Verzetsleger van de Heer (Lord’s Registance Army) ontvoerd uit hun huis, school of dorp. Deze rebellengroep, onder leiding van de door zichzelf benoemde profeet Joseph Kony, leidde de kinderen op tot soldaten of gaf ze weg als seksslavinnen. Dit ging gepaard met misbruiken, religieuze indoctrinatie en het gedwongen meedoen aan bruut geweld.

Zo’n 25.000 kinderen hebben op wonderbaarlijke wijze uit het leger weten te ontsnappen of zijn bevrijd. Children of War brengt in beeld hoe het Rachele Rehabilitation Center de jonge slachtoffers opvangt. Een team van coaches helpt de kinderen middels rollenspellen en (groeps)gesprekken bij de verwerking van hun trauma’s en werkt toe naar de uiteindelijke hereniging met hun achtergebleven families.

Credits

Officiële website: http://www.childrenofwarfilm.com

Productie:

Peregrine Pictures

info@childrenofwarfilm.com

+ 1 2137609800

www.childrenofwarfilm.com

World sales:

Peregrine Pictures

info@childrenofwarfilm.com

+ 1 2137609800

www.childrenofwarfilm.com