Die Fremde

2009, 119 min.

Gesproken taal:

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2011

Aangrijpende speelfilm over de jonge Turkse Umay die haar ongelukkige huwelijksleven in Istanbul ontvlucht en terugkeert naar haar ouders in Berlijn, waar zij is opgegroeid. Eenmaal thuis wordt ze niet met open armen ontvangen. Haar familie moet kiezen tussen de liefde voor Umay en de diepgewortelde tradities van de gemeenschap.

Synopsis

“Stop met dromen!”, zegt de moeder tegen haar 25-jarige dochter Umay wanneer zij en haar zoontje Cem voor de deur staan. Umay wil haar oude leven in Berlijn weer oppakken. Ze realiseert zich dat ze veel vraagt van haar ouders, maar ze hoopt dat hun liefde zwaarder weegt dan de sociale druk van familie en vrienden. Al snel wordt duidelijk dat haar ouders de traditionele waarden niet kunnen laten varen. Het conflict komt tot een dieptepunt wanneer ze besluiten Cem terug te sturen naar zijn vader in Turkije om hun reputatie te redden. Umay vertrekt uit haar ouderlijk huis en bouwt met haar zoontje een nieuw leven op. Ondertussen blijft ze proberen de relatie met haar familie te herstellen. Maar is het niet te laat voor verzoening?
De Oostenrijkse regisseur Feo Aladag, zelf getrouwd met een Turkse Duitser, brengt in haar debuutfilm Die Fremde de cultuurclash tussen moderne en traditionele Turkse waarden in beeld. 

Credits

Officiële website: http://www.diefremde.de/

Productie:

ARTE DE

multimedia@arte.tv

+49 72 21 93 690

www.arte.tv

Nederlandse distributie:

Cinemien

info@cinemien.nl

+31 205776010 / +31205776020

www.cinemien.nl

World sales:

Telepool München

telepool@telepool.de

+49 89558760

www.telepool.de