Beeld Few Days of Respite

A Few Days of Respite

2010, 79 min.

Gesproken taal:

Ondertiteling: Engels

Europese première

Festivaljaar: 2011

Fotograaf Hassan en onderwijzer Mohsen, een homoseksueel stel uit Iran, ontvluchten hun land waar op hun relatie de doodstraf staat. In Frankrijk ontfermt Yolande, een eenzame maar vriendelijke weduwe zich over Mohsen. Intrigerende speelfilm waarin de rechten van homoseksuelen in Iran en de migratieproblematiek in Frankrijk samenkomen.

Synopsis

Als de vluchtelingen Hassan en Mohsen (gespeeld door regisseur Amor Hakkar) de grens van Frankrijk zijn gepasseerd, besluiten ze verder te reizen zonder aan de buitenwereld te laten merken dat ze elkaar kennen. In het kleine plaatsje Saint-Claude, op weg naar Parijs, ontmoet Mohsen de zestigjarige Yolande. Ze biedt hem werk, warmte en de kans op een zorgeloos leven. Kiest Mohsen voor een veilig bestaan met Yolande, waarbij hij wederom zijn homoseksualiteit moet onderdrukken? Of kiest hij voor zijn gepassioneerde relatie met zijn jongere geliefde Hassan?
Met een ingetogen stijl weet de Algerijnse acteur/regisseur Amok Hakkar in deze intrigerende speelfilm het innerlijke conflict overtuigend voelbaar te maken.

Credits

Officiële website: http://www.quelquesjoursderepit-lefilm.com

Productie:

Sarah Films

contact@sarah-films.fr

+33 951242686

www.sarah-films.fr

World sales:

Sarah Films

contact@sarah-films.fr

+33 951242686

www.sarah-films.fr