Four Lions

Christopher Morris

Verenigd Koninkrijk 2010, 94 min.

Fictie

Gesproken taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2011

Satirische komedie over vier Britse amateur-zelfmoordterroristen die graag een groots Jihad-gebaar willen maken, maar hier niet bepaald de meest geschikte kandidaten voor zijn. Schokkender én grappiger kan een film over ontspoord religieus fanatisme volgens filmrecensent Kevin Toma niet zijn.

Synopsis

Omar is een toegewijd moslim en heeft voor zichzelf besloten een krachtig en ultiem statement te maken tegen een zondige samenleving. Het team dat Omar samenstelt is echter een verzameling van onnozele figuren met wel zeer onconventionele en lachwekkende ideeën: vogels met een bom uitrusten, een videoboodschap met hiphop-invloeden en het bombarderen van het internet. De vraag is of Omar en zijn partners met hun halfslachtige methodes een echte bedreiging voor de veiligheid van hun land vormen, of uitsluitend voor zichzelf?
Regisseur Christopher Morris gaat het terrorisme te lijf met een ijzersterk wapen: humor. De vier mislukte terroristen werken onmiskenbaar op de lachspieren. Four Lions toont ons dat zij niet alleen een ideologie aanhangen, maar ook gewoon een steekje los hebben. 

Credits

Officiële website: http://www.four-lions.co.uk

Productie:

Film4

+44 2073964444

http://www.film4.com/

Nederlandse distributie:

Paradiso Filmed Entertainment

info@paradisofilms.nl

+31206159222

www.paradisofilms.eu

World sales:

Film4

+44 2073964444

http://www.film4.com/