Kafka au Congo

Marlène Rabaud / Arnaud Zajtman

België 2010, 59 min.

Documentaire

Gesproken taal: Frans, Swahili, Lingala, Lokale talen

Ondertiteling: Engels

Nederlandse première

Festivaljaar: 2011

Een reis door de meanders van de rechtspraak en de achterkamers van de politiek in Congo. We volgen Gorette Mawazu die al vijftien jaar verwikkeld is in een ontmoedigende rechtszaak en politici die geld rondstrooien om stemmen te winnen. Kafka in Congo.

Synopsis

Het land van Gorette is gestolen. Omdat ze te arm is om een advocaat in de hand te nemen, treedt ze op als pleiter voor haar eigen zaak. Ze wordt van het kastje naar de muur gestuurd, al vijftien jaar lang, en dreigt de zaak te verliezen. Gorette tegen haar dochter: “Ik heb de hele dag in de rechtszaal doorgebracht omdat degenen die de wet horen te kennen, spelen met je moraal.”
Bahati Lukwebo, een minister die verantwoordelijk is voor de financiën van de Nationale Congolese Vergadering, tracht zijn gewilde positie te behouden, terwijl zijn collega-politici de straat op gaan om mensen om te kopen en hun aanhangers uit te betalen.
Kafka au Congo toont de strijd die individuen - van onderaan én bovenaan de maatschappelijke ladder - moeten leveren tegen het corrupte systeem van Congo.

Credits

Officiële website: http://www.eklektik.be/index.php?language=en

Productie:

Eklektik Productions

info@eklektik.be

+32 25347595

http://www.eklektik.be

World sales:

Ventes-CBA / WIP-Sales

ventes-cbawip-sales@skynet.be

+32 477617170

http://www.ventes-cbawip-sales.be/