Afbeelding Unjust

Unjust

Josefina Bergsten

Hong Kong 2010, 67 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels, Thai, Indonesisch, Lokale talen

Ondertiteling: Engels

Festivaljaar: 2011

Drie mannen uit drie Aziatische landen: Indonesië, Thailand en Sri Lanka. Ze waren een doorn in het oog van hun autoriteiten. Zonder verklaring zijn ze omgebracht door de geheime politie. De daders lopen nog steeds vrij rond. Unjust volgt de drie achtergebleven, dappere vrouwen, waaronder de weduwe van de Indonesische Munir, in hun voortdurende strijd voor gerechtigheid.

Synopsis

Munir is een voorvechter van arbeidsrechten in Indonesië. In 2004 wordt hij tijdens een vliegreis naar Nederland vergiftigd. Munirs vrouw Suciwati staat voor de taak om de moordenaar veroordeeld te krijgen. Dit lijkt onmogelijk als blijkt dat de dader volledige bescherming van de staat geniet.
Somchai is als advocaat betrokken geweest bij verschillende zaken tegen de legermacht in Thailand. Op een dag verdwijnt hij spoorloos. De staat zit achter zijn verdwijning. Maar hoe kan zijn vrouw Angkhana dit bewijzen als het belangrijkste bewijsstuk, het lichaam van haar man, is verdwenen?
De Sri Lankaanse Gerald Perera wordt opgepakt op verdenking van moord. Ernstig gemarteld komt hij vrij. Gerald en zijn vrouw Padma binden de strijd aan tegen de betrokken politieagenten. Voordat de zaak voor de rechter verschijnt, wordt Gerald doodgeschoten.

Credits

Productie:

Pictures by the Wayside

josefina.bergsten@gmail.com

+852 96323144

picturesbythewayside.com

World sales:

Pictures by the Wayside

josefina.bergsten@gmail.com

+852 96323144

picturesbythewayside.com