Women Are Heroes

JR

Frankrijk 2010, 80 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2011

Met de dynamisch gemonteerde documentaire Women Are Heroes brengt de Parijse fotograaf JR een hommage aan onderdrukte vrouwen. JR geeft vrouwen uit Brazilië, India, Kenia en Cambodja een gezicht. Letterlijk en figuurlijk.

Women Are Heroes begint in Brazilië. De camera schiet door de favela’s van Rio de Janeiro, waar de kijker kennis maakt met de enorme posters van JR. Vrouwen vertellen over het grote leed dat ze ondervinden door het straatgeweld. Vervolgens neemt de camera ons mee naar Cambodja, waar vrouwen zich via een matriarchaal systeem verzetten tegen de gewelddadige huisonteigeningen. In de sloppenwijken van Kenia moeten moeders hun kinderen opvoeden omringd door chaos en instabiliteit. En in India zien we hoe vrouwen klem zitten tussen de eeuwenoude tradities en de moderne samenleving.
Dankzij de gigantische portretten – sommige zijn zelfs te zien met Google Earth – onderstreept JR de waarde en kracht van deze vrouwen. In hun steden en dorpen krijgen ze nu de waardering die hen toekomt en veranderen ze in heldinnen.

Credits

Officiële website: http://www.womenareheroes.be, www.womenareheroes-paris.net

Productie:

Arte

p-richard@artefrance.fr

+33 3 88 14 22 22

http://www.arte.tv/

Nederlandse distributie:

Contact Film

info@contactfilm.nl

+31 264434949

www.contactfilm.nl

World sales:

Elle Driver

sales@elledriver.eu,

+33 1 56 43 48 70

www.elledriver.eu