Circumstance

Maryam Keshavarz

Verenigde Staten, Iran, Hong Kong, China, Frankrijk 2011, 107 min.

Fictie

Gesproken taal: Perzisch

Ondertiteling: Nederlands

Festivaljaar: 2012

Iraanse coming of age-film over de hartsvriendinnen Atafeh en Shireen die in het hedendaagse, zwaar conservatieve Iran de ontluikende liefde voor elkaar ontdekken en dromen van een vrij bestaan.

Synopsis

Teheran, het heden. De 16-jarige Atafeh komt uit een welgesteld, liberaal gezin. Haar beste vriendin, Shireen, woont bij haar oom; haar overleden ouders waren ferme tegenstanders van het Iraanse regime. Omdat homoseksualiteit in Iran als zonde wordt beschouwd en daarom bij wet verboden is, moeten de jonge meiden voorzichtig zijn met het uiten van hun gevoelens voor elkaar. Onder streng toezicht van de gemeenschap, schipperen de tieners tussen hun ware identiteit en de traditionele levensstijl die aan hen wordt opgelegd.

Regisseur Maryam Keshavarz neemt haar kijkers mee naar het moderne Iran. Het Iran dat doorgaans voor de buitenstaander onzichtbaar blijft: een opwindende wereld met illegale nachtclubs, waar jongeren arrestaties riskeren om te kunnen experimenteren met seks, drugs en rebellie, terwijl ze de autoriteiten proberen te ontwijken.

Credits

Officiële website: http://www.takepart.com/circumstance

Productie:

Marakesh Films

info@production.com

www.marakeshfilms.com

Nederlandse distributie:

Cinemien

info@cinemien.nl

+31205776010 / +31205776020

www.cinemien.nl

World sales:

Funny Balloons

sales@funny-balloons.com

+33 140130584 (85 / 86)

www.funny-balloons.com