Darwin's Nightmare

Hubert Sauper

België, Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland 2004, 107 min.

Documentaire

Gesproken taal: Engels, Russisch, Swahili

Ondertiteling: Nederlands

Alarmerende, Oscargenomineerde documentaire over hoe de internationale vis- en wapenhandel bij het Victoria-meer de arme bevolking letterlijk verslindt. In het meer werd een paar decennia geleden bij wijze van wetenschappelijk experiment de nijlbaars uitgezet. Deze roofzuchtige vis bleek zo’n krachtige overlever dat in een mum van tijd bijna alle andere bestaande vissoorten in het gigantische meer uitstierven.

De nuchter registrerende beelden van visserijstad Mwanza in Tanzania tonen een mensonterende situatie. Terwijl dagelijks honderden tonnen nijlbaarsfilet met vrachtvliegtuigen naar Europa en Japan worden gevlogen, moet de hongerende lokale bevolking een karig maaltje bakken van het visafval. Ondertussen worden op de heenreis ladingen wapentuig het continent binnengevlogen; de bloedige Afrikaanse oorlogen blijken voor velen een lucratieve zaak. Prijswinnende documentaire over hoe de internationale vis- en wapenhandel bij het Victoria-meer de arme bevolking verslindt.

Synopsis

Credits

Officiële website: http://www.darwinsnightmare.com

Productie:

Mille et une Films

contact@mille-et-une-films.fr

00 33 2 23 44 03 59

http://www.mille-et-une-films.fr/

World sales:

Tamasa Distribution

contact@tamasadiffusion.com

+33 1 43 59 01 01

www.tamasa-international.com

Talkshows & debatten

Darwin’s nightmare, chosen by Roger Ross Williams: vertoning + Q&A met regisseur Roger Ross Williams

woensdag 25 maart 2020 - 21:00

Regisseur Roger Ross Williams selecteert als onderdeel van het movies that matter “Chosen By” programma de film “Darwin’s Nightmare”, over een ecologische nachtmerrie die zich voltrekt aan het Tanzaniaanse victoriameer als gevolg van g