The Stoning of Soraya M.

Cyrus Nowrasteh

Verenigde Staten 2008, 114 min.

Gesproken taal: Perzisch, Engels

Nadat hij autopech heeft gekregen, belandt de Franse journalist Sahebjam in een afgelegen Iraans dorp, waar hij benaderd wordt door Zahra die hem op indringende wijze het gruwelijke lot van haar nichtje Soraya vertelt. Soraya is een jonge moeder en is middels een slecht gearrangeerd huwelijk getrouwd. Haar gewetenloze echtgenoot heeft zijn zinnen echter gezet op de veertienjarige dochter van een vriend en wil scheiden. De eigenzinnige Soraya stemt hier niet in toe en wordt vervolgens de prooi van list, bedrog en intriges en wordt valselijk beschuldigd van overspel.

Synopsis

In een poging Soraya's onschuld aan te tonen onder het onverbiddelijke Sharia-rechtsgezag zoeken Soraya en Zahra wanhopig een weg uit een mijnenveld van complot en leugens. Alle pogingen zijn gedoemd te mislukken want de wetgeving wordt uitgevoerd door corrupte machthebbers en de moedige Soraya wordt uiteindelijk ter dood veroordeeld.
Zahra hoopt dat de journalist haar verhaal aan de buitenwereld kan vertellen. Maar dan moet hij het dorp wel levend kunnen verlaten. (Artifilm.nl, 2011)

Credits

Officiële website: http://www.thestoning.com/

Productie:

M Power Pictures

info@mpowerpictures.com

+13108995548

Nederlandse distributie:

Arti Film

info@artifilm.nl

+31623885005

www.artifilm.nl

World sales:

M Power Pictures

info@mpowerpictures.com

+13108995548