Krigen: Nagesprek met Erna Rijsdijk en Bart van den Bosch

Krigen

Voertaal: Engels

WANNEER & WAAR?

zaterdag 19 maart 2016 - 17:15
Zaal 1, Filmhuis Den Haag

Nagesprek met Erna Rijsdijk en Bart van den Bosch van de Nederlandse Defensie Academie. Dit gesprek zal worden geleid door journalist Harm Ede Botje.

Erna Rijsdijk is universitair docent bij de Nederlandse Defensie Academie. Ze studeerde internationale politiek aan de Universiteit van Amsterdam, Freie Universität Berlin en op de University of Newcastle (UK). In 2012 promoveerde ze met het proefschrift Lost in Srebrenica: Responsibility and Subjectivity in the Reconstructions of a Failed Peacekeeping Mission bij de Rechtenfaculteit van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze doet momenteel onderzoek op het gebied van ethiek, internationale politiek, image warfare, en gender & security.

Luitenant-kolonel Bart van den Bosch is universitair docent militair recht aan de Nederlandse Defensie Academie (NLDA). Hij heeft 15 jaar ervaring als militair juridisch adviseur en heft operationale ervaring in Angola, Bosnië-Herzegovina,  Irak, Macedonië, Afghanistan en Zuid -Soedan.

Harm Ede Botje is algemeen redacteur bij Vrij Nederland (VN). Voordat hij bij VN kwam werken, was hij redacteur bij het VPRO-radioprogramma Argos, verslaggever bij het Radio 1 Journaal en freelancer bij de Vara-radio. Ook presenteerde hij in 2011 en 2012 het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland. Botje maakte reportages in onder meer Darfur, Afghanistan, Mexico, Argentinië, Turkije, Rwanda, Indonesië, Zuid-Afrika, Tanzania, Pakistan, Peru, Guatemala, Irak, Marokko, Egypte, Israël en de bezette gebieden. Hij studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam.