The Prosecutor, the Defender, the Father and his Son: Nederlandse premiere en Q&A met regisseur Igli

Prosecutor, the Defender, the Father and his Son, The

Voertaal: Engels

Na afloop van de Nederlandse premiere is er een Q&A met regisseur Iglika Triffonova. Deze Q&A zal worden geleid door filmcriticus Dana Linssen.

Iglika Triffonova studeerde film & televisie aan de Nationale Academie voor Film en Theater in Sofia, Bulgarije. Haar carriere begon met een serie documentaires waarvan de eerste, genaamd "Year of 1990", door verschillende festivals (Marseilles, Oberhausen, Potsdam) werd geselecteerd en in de prijzen viel op het Berlijnse "Prix Futura" in 1991. Haar eerste lange speelfilm was de prijswinnende Bulgaarse roadmovie Letter to America (2001), welke werd vertoond op maar liefst 45 internationale filmfestivals. Na Investigation (2006) ging in november 2015 in Estland haar derde speelfilm The Prosecutor, the Defender, the Father and His Son (2015) in premiere. Haar film, een Nederlandse coproductie, zal vanaf vrijdag 25 maart in de Bulgaarse, en vanaf 7 april in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Dana Linssen is filosoof, dichter en filmcriticus. Zij is al ruim tien jaar als vaste filmmedewerker verbonden aan NRC Handelsblad en daarnaast hoofdredacteur van De Filmkrant.


Dana Linssen is filosoof, dichter en filmcriticus. Zij is al ruim tien jaar als vaste filmmedewerker verbonden aan NRC Handelsblad en daarnaast hoofdredacteur van de filmkrant.