The Borneo Case: Q&A met activist Mutang en Lukas Straumann

Borneo Case, The

Voertaal: Engels

Q&A olv Thomas Muntz met activist Mutang Urud, Lukas Straumann en Daphné Dupont-Nivet over de motieven voor het beschermen van het regenwoud in Borneo, Maleisië.

Thomas Muntz (onderzoeksjournalist bij o.a. de Groene Amsterdammer gaat in gesprek met Mutang Urud en Daphné Dupont-Nivet, Lukas Straumann over de strijd voor het behoud van het regenwoud Sarawak, tegen corruptie en houtkap. Lukas Straumann is directeur van het Bruno Manser Fonds, een Zwitserse NGO die zich al 20 jaar inzet voor inheemse bewoners van het regenwoud in Maleisisch Borneo. Daphné Dupont-Nivet is recent in Indonesië op palmolie plantages geweest voor een onderzoek naar Unilever en zal vertellen over haar ervaringen.

Mutang Urud groeit op in een van de oudste regenwouden van de wereld, in Maleisië. Maar als de regering de bomen massaal begint te kappen en het regenwoud verwoest voor de bouw van dammen, besluit hij op te staan en te vechten voor de rechten van zijn inheemse volk."Het is essentieel dat we onze verhalen en herinneringen blijven vertellen, zodat we kunnen bewijzen dat dit land van ons is." Lees meer over  Mutang Urud  en kijk een filmpje over hem.