15 Minutes - Dvor Massacre: Q&A met regisseurs Georg Larsen en Kasper Vedsmand e.a.

15 minutes - The Dvor Massacre

Voertaal: Engels

WANNEER & WAAR?

dinsdag 22 maart 2016 - 16:45
Zaal 5, Filmhuis Den Haag

Marenne Mei Jansen gaat 30 minuten in gesprek met regisseurs Georg Larsen en Kasper Vedsmand. Ook te gast is militair historicus Christ Klep.

Christ Klep (1959) is een Nederlands militair historicus. Christ Klep was docent aan de Roosevelt Academy in Middelburg, deed onderzoek voor verschillende instituten waaronder het Nederlands Instituut voor Geschiedenis in Den Haag en opleidingen van het Nederlandse Ministerie van Defensie, werkt als freelance auteur en treedt regelmatig op als commentator bij militaire onderwerpen. (Bron: wikipedia)

Marenne Mei Jansen studeerde wijsbegeerte en internationale betrekkingen aan de UvA. Daarna haalde ze haar post-master aan het Insititute for Social Studies in Politieke Economie. Ze deed onderzoek in Senegal naar economie & moslim broederschappen, naar fairtrade & kinderarbeid, deed diplomatiek verslag vanuit New York aan BZ over veiligheidsraad-onderwerpen en zette een kindercircus op in Srebrenica. Terug in Nederland gaf ze les in conflict studies aan de UvA en deed onderzoek naar de Nederlandse comprehensive approach in Urzugan, totdat ze bij Clingendael aan de slag mocht op het gebied van internationale veiligheid en ontwikkeling. Momenteel werkt Marenne aan haar proefschrift over de vorming van militaire leiders en hun optreden in hedendaagse conflicten. Hiervoor doet ze onderzoek in de wondere wereld die Defensie heeft. (Bron: Wikipedia)