Transit Havana: Q&A met regisseur Daniel Abma e.a.

Transit Havana

Voertaal: Engels

Iris Lammertsma geeft een inleiding voor deze NL premiere, daarna gaat Froukje Jansen in gesprek met regisseur Daniel Abma, Alex Bakker en Marlon Buncamper.

Daniel Abma is cultuurwetenschapper en filmmaker. “Transit Havana” is zijn eerste lange documentaire.
 
Alex Bakker is een historicus gespecialiseerd in transgender-issues. Zijn persoonlijke achtergrond als transman combineert hij met een professionele blik op de materie. Hij verrichtte de research voor de documentaire 'I am a woman now' van Michiel van Erp en voor de uitzending 'Transgender pioniers' van het TV programma Andere Tijden. Daarnaast was hij betrokken bij de tentoonstellingen 'Ik M/V' in Museum Het Dolhuys in Haarlem en 'Transmission' in het Amsterdam Museum. In maart 2014 publiceerde hij zijn autobiografische boek 'Mijn valse verleden' bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam.

Marlon Buncamper is plastisch chirurg in de breedste zin van het woord. Hij is gespecialiseerd in transgender en genitale operaties. Daarnaast vallen alle aspecten van borstchirurgie en cosmetische chirurgie onder zijn aandachtsgebied. Sinds 2010 versterkt hij het team van plastisch chirurgen in het VUmc en werkt tevens in het Esthetisch Centrum Amsterdam.

Froukje Jansen is een programmamaker, journalist, debatleider, en presentatrice, gedreven door vooral maatschappelijke betrokkenheid. Ze heeft gewerkt voor televisieprogramma's als 6Pack, Llinke Soep en 3 op Reis en onder andere voor de omroepen Llink, NOS, en VARA. Verder is Froukje lid van de raad van toezicht van de Waka Waka Foundation.