Thank you for the Rain: inleiding door Kumi Naidoo

Thank you for the Rain

Voertaal: Engels

Sinds zijn aftreden als uitvoerend directeur voor Greenpeace International, is Kumi Naidoo actief als interim-voorzitter van het bestuur van de Pan-Afrikaanse burgermaatschappijbeweging Africans Rising for Justice, Peace and Dignity. Kumi is tevens een van de oprichters van de Campaign For a Just Energy Future en patroon voor Future SA, organisaties die zich beide inzetten voor verbeterde aansprakelijkheid en het streven naar een einde aan corruptie binnen Zuid-Afrika. Hij heeft gewerkt als secretaris-generaal van CIVICUS: World Alliance for Citizen Participation, was voorzitter van het bestuur van de Global Call to Action Against Poverty (GCAAP) en president van de Global Call for Climate Action (GCCA). Momenteel is Kumi werkzaam als bestuurslid van 350.org en de Global Greengrants, en als ambassadeur voor The Southern African Faith Communities’ Environment Institute. Ook is Kumi adviseur voor Transparency International en The Environmental Grantmakers Association. Geïnspireerd door Martin Luther King is hij momenteel betrokken bij het opzetten van een nieuw Institute for the Advancement of Creative Maladjustment.  

In samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken presenteren we op zondag 25 maart Climate at Stake: drie films over de gevolgen van klimaatverandering op de leefomstandigheden van mensen wereldwijd. De dag wordt officieel geopend door de eregast van het festival, Kumi Naidoo, voormalig directeur van Greenpeace. We vertonen de films Anote’s Ark, Guardians of the Earth en Thank you for the Rain, met na afloop nagesprekken met de makers en experts.

Een leefbare planeet betekent welzijn voor arm en rijk, voor mannen en vrouwen, en voor huidige en toekomstige generaties. Daarom maakt het Ministerie van Buitenlandse Zaken zich sterk voor toegang tot en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen, voor iedereen. Nederland werkt wereldwijd met overheden, multilaterale instellingen, NGO’s, bedrijfsleven en burgers samen om de voorziening van publieke goederen als grondstoffen, water en energie voor de toekomst zeker te stellen. De belangrijkste leidraad daarvoor zijn de Sustainable Development Goals (SDG’s), wereldwijde doelstellingen door duurzame ontwikkeling.