Het Nationale Theater presents I Am Not Your Negro: Q&A met theatermaker Daria Bukvic en dichter Kno

I Am Not Your Negro

Voertaal: Nederlands

Programmamaker van het Nationale Theater Laura van Zuijlen spreekt met theatermaker Daria Bukvic en Kno’ledge Cesare (Jerry Afriyie) over de erfenis van James Baldwin, racisme in de Nederlandse samenleving en welke rol het theater kan vervullen in het adresseren van discriminatie.

Daria Bukvic heeft sinds haar afstuderen in 2011 aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht voorstellingen geregisseerd voor verschillende festivals en productiehuizen. In haar eerste regie bij Het Nationale Theater maakt Bukvic een eigenzinnige bewerking van Shakespeares Othello. Confronterend en met een vleugje humor. In Bukvic’ versie staat discriminatie centraal: hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man?

Kno’Ledge Cesare (Jerry King Luther Afriyie, 1981, Ghana) is een dichter, blogger en motivational speaker. Hij is de oprichter van de stichtingen Soul Rebel Movement en Nederland Wordt Beter. In 2011 startte hij samen met anderen de bewustwordingscampagne Zwarte Piet is Racisme.