Joshua: Teenager vs Superpower: Q&A met activisten Nathan Law en Jason Y. Ng

Joshua: Teenager vs. Superpower

Voertaal: Engels

Gesprek met activisten Nathan Law en Jason Y. Ng over opmerkelijke populariteit van de pro-democratie beweging in Hong Kong onder leiding van journalist Marnix de Bruyne.

Q&A met activisten Nathan Law en Jason Y. Ng over hun strijd voor democratie in Hong Kong en de invloed van China daarop. Nathan Law is van het begin af aan betrokken geweest bij de Umbrella Movement waar advocaat en publicist Jason Y. Ng in 2016 het boek Umbrellas in Bloom over schreef. Journalist en eindredacteur van De Correspondent Marnix de Bruyne is de moderator.

Eerder dit jaar zijn Nathan en zijn collega's Joshua Wong en Alex Chow genomineerd voor de Nobelprijs voor Vrede.

Als 17-jarige scholier uit Hongkong werd Joshua Wong een van de leiders van een ongekende volksopstand tegen Chinese inmenging. In 2016 richtte hij met anderen de politieke pro-democratiepartij Demosisto op. Ondanks meerdere periodes in de gevangenis, is Wong vastbesloten door te vechten. ‘Waarom ik hoop zie? Iedereen staat aan onze kant.’ ‘Het gaat er altijd om dat je het onmogelijke mogelijk maakt,’ zei Joshua Wong (21) in een recent interview. ‘Het fijne moment is wanneer je een wonder creëert.’ Dit zijn opmerkelijk optimistische woorden van iemand die – ten tijde van het interview – een gevangenisstraf boven het hoofd hing voor zijn rol in de pro-democratische demonstraties die Hongkong in 2014 in hun greep hielden. Lees meer over Joshua Wong en kijk en kort filmpje.

Helaas kan Joshua Wong niet naar het festival komen omdat hij op borgtocht vrij is. Zijn collega en voorzitter van Demosisto, Nathan Law en advocaat, publicist en activist Jason Y. Ng zijn wel aanwezig op het festival.