Joshua: Teenager vs Superpower: Amnesty International talkshow met o.a. activisten Nathan en Jason

Joshua: Teenager vs. Superpower

Voertaal: Engels

Talkshow: hoe bestrijd je een Supermacht

Wanneer de Chinese Communistische Partij  terugkomt op haar belofte om Hongkong autonomie te geven, besluit Joshua Wong om de stad te redden. Hij brengt in 2014 tienduizenden jongeren op de been die de straten bezetten en wordt zo de onverwachte leider van het verzet tegen China. Wong is bij het begin van de protesten veertien jaar oud.

De film Joshua: Teenager vs. Superpower toont de strijd van een dappere held – Joshua Wong – tegen een machtige vijand – China. Ook activist Nathan Law en advocaat Jason Y. Ng spelen een belangrijke rol bij de protesten. Zij zijn op 26 maart 2018 te gast in Amnesty’s talkshow die volgt op de filmvertoning. Joshua Wong kan daarbij niet aanwezig zijn, omdat hij een reisverbod opgelegd heeft gekregen.

Bezoek de film en het aansluitende interactieve gesprek met Nathan Law, Jason Y. Ng en experts op het gebied van mensenrechten en internationale betrekkingen Marianna Belalba (CIVICUS) en To Tjoelker (Ministerie van Buitenlandse Zaken). Zij laten hun licht laten schijnen op de wereldwijde trend dat het steeds gevaarlijker wordt om voor de mensenrechten op te komen.

Lees meer over Joshua Wong en kijk en kort filmpje.